Molimo Vas da pažljivo pročitate ovu Politiku privatnosti. Posetom i korišćenjem ove veb stranice (u nastavku: „Sajt“), saglasni ste da je Vaše korišćenje našeg sajta i svaki spor oko privatnosti regulisan ovom Politikom privatnosti.

Pošto je Veb medij koji se razvija, možda ćemo morati da promenimo našu Politiku privatnosti u nekom trenutku u budućnosti, u tom slučaju objavićemo izmene ove Politike privatnosti na ovoj veb lokaciji. Nastavljajući da koristite Sajt nakon što objavimo takve promene, Vi prihvatate Politiku privatnosti kao izmenjenu.

Možemo da prikupljamo i čuvamo lične ili druge informacije koje nam dobrovoljno dostavite na mreži dok koristite Sajt (npr. dok ste na Sajtu ili odgovarate putem e-pošte na funkciju koja se nalazi na Sajtu). Sajt kontaktira samo pojedince koji posebno zahtevaju da to radimo ili u slučaju da su se prijavili da primaju naše poruke, prisustvovali nekom od naših događaja ili kupili neki od naših proizvoda. Sajt prikuplja lične podatke od naših korisnika tokom onlajn registracije i kupovine na mreži. Generalno, ove informacije uključuju ime i adresu e-pošte za potrebe registracije ili u cilju prijave, kao i ime, adresu e-pošte i podatke o kreditnoj kartici kada se registrujete za naše događaje ili kupujete naše proizvode. Sve ove informacije su nam dostavljene od strane Vas.

Takođe, prikupljamo i čuvamo informacije koje se automatski generišu tokom Vaših aktivnosti na Sajtu. Na primer, možemo da prikupljamo informacije u vezi sa konekcijom vašeg računara sa Internetom, što nam omogućava, između ostalog, da poboljšamo isporuku naših veb stranica Vama i da merimo saobraćaj na sajtu. Takođe, možemo da koristimo standardnu funkciju koja se nalazi u softveru pretraživača pod nazivom „kolačić“ da poboljšamo Vaše iskustvo sa Sajtom. Kolačići su male datoteke koje Vaš veb pretraživač postavlja na Vaš hard disk u svrhu čuvanja podataka. Pokazujući kako i kada posetioci koriste Sajt, kolačići nam pomažu da isporučimo oglase, identifikujemo koliko jedinstvenih korisnika nas posećuje i pratimo trendove i obrasce korisnika. Takođe, kolačići Vas sprečavaju da morate ponovo da unesete svoja podešavanja na određenim delovima Sajta gde ste možda ranije unosili informacije o preferencijama. Sajt takođe može da koristi veb svetionike (grafičke datoteke od jednog piksela, takođe poznate kao „transparentni GIF-ovi“) za pristup kolačićima i za brojanje korisnika koji posećuju Sajt ili otvaraju poruke e-pošte u HTML formatu.
Koristimo informacije koje prikupljamo od Vas dok koristite Sajt na različite načine, uključujući korišćenje informacija za prilagođavanje funkcija; oglašavanje koje se pojavljuje na sajtu; i da Vam druge ponude budu dostupne putem e-pošte, direktne pošte ili na drugi način. Takođe, možemo da pružimo Vaše podatke trećim licima, kao što su dobavljači usluga, izvođači radova i nezavisni izdavači i oglašivači u različite svrhe.

Osim ako nas ne obavestite u skladu sa dole opisanim procesom, zadržavamo pravo da koristimo i otkrijemo trećoj strani, sve informacije prikupljene od i o Vama dok koristite Sajt na bilo koji način i za bilo koju svrhu, kako bismo omogućili nama ili trećoj strani da Vam pružimo informacije o proizvodima i uslugama.

Imajte na umu da kad god svoje lične podatke dobrovoljno učinite dostupnim trećim stranama na mreži – na primer na oglasnim tablama, veb evidencijama, putem e-pošte ili u oblastima za ćaskanje – te informacije mogu da vide, prikupljaju i koriste drugi osim nas . Ne možemo biti odgovorni za bilo kakvu neovlašćenu upotrebu takvih informacija od strane treće strane.

Sajt takođe, uključuje linkove ka drugim veb lokacijama i omogućava pristup proizvodima i uslugama koje nude treća lica, čiju politiku privatnosti ne kontrolišemo. Kada pristupite drugoj veb stranici ili kupite proizvode ili usluge treće strane preko Sajta, korišćenje bilo koje informacije koju pružite je regulisano politikom privatnosti operatera sajta koji posećujete ili dobavljača takvih proizvoda ili usluga.

Takođe, imajte na umu da, kako naše poslovanje raste, možemo kupiti ili prodati različitu imovinu. U malo verovatnom slučaju da prodamo deo ili svu našu imovinu, ili da jednu ili više naših veb lokacija kupi druga kompanija, informacije o našim korisnicima mogu biti među prenetim sredstvima.

Google Analytics

Takođe, koristimo funkcije za oglašivače Google Analytics da bismo optimizovali naše poslovanje. Karakteristike oglašivača uključuju:

Remarketing pomoću Google Analytics
Izveštavanje o utiscima pomoću Google Display Network
Integracije DoubleClick platforme
Izveštavanje o demografskim podacima i interesovanjima pomoću Google Analytics

Omogućavanjem ovih Google Analytics Display funkcija, od nas se traži da obavestimo naše posetioce otkrivanjem upotrebe ovih funkcija i da mi i dobavljači treće strane koristimo kolačiće prve strane (kao što je kolačić Google Analytics) ili druge identifikatore prve strane, i kolačiće trećih strana (kao što je DoubleClick kolačić) ili druge identifikatore trećih strana zajedno za prikupljanje podataka o Vašim aktivnostima na našem sajtu. Između ostalog, ovo nam omogućava da Vas kontaktiramo ako počnete da popunjavate naš obrazac za odjavu, ali ga napustite pre nego što ga završite sa e-poštom koja Vas podseća da dovršite porudžbinu.

Funkcija „Remarketing“ nam omogućava da pronađemo ljude koji su prethodno posetili naš sajt i povežemo pravu publiku sa pravom reklamnom porukom.

Možete da odustanete od upotrebe kolačića od strane Google-a tako što ćete posetiti Google-ova podešavanja oglasa i/ili možete da onemogućite korišćenje kolačića od strane vendora treće strane tako što ćete posetiti stranicu Network Advertising Initiative.

Facebook

Kao oglašivači na Facebook-u i preko naše Facebook stranice, mi (ne Facebook) možemo prikupljati sadržaj ili informacije od korisnika Facebook-a i takve informacije se mogu koristiti na isti način naveden u ovoj Politici privatnosti. Pristajete na naše prikupljanje takvih informacija.

Pridržavamo se Facebook-ovih ograničenja korišćenja podataka.

Svi podaci o oglasima prikupljeni, primljeni ili izvedeni iz našeg Facebook oglasa („Facebook podaci o oglašavanju“) se dele samo sa nekim ko deluje u naše ime, kao što je naš provajder usluga. Odgovorni smo da obezbedimo da naši provajderi usluga zaštite sve podatke o oglašavanju na Fejsbuku ili bilo koje druge informacije dobijene od nas, da ograniče našu upotrebu svih tih informacija i da ih čuvaju poverljivim i bezbednim.

Ne koristimo podatke o oglašavanju na Facebook-u ni u koju svrhu (uključujući ponovno ciljanje, kombinovanje podataka u kampanjama više oglašivača ili omogućavanje povezivanja ili preusmeravanja pomoću oznaka), osim na zbirnoj i anonimnoj osnovi (osim ako to nije ovlastio Facebook) i samo za procenu učinka i efektivnosti naših Facebook reklamnih kampanja.

Ne koristimo podatke o oglašavanju na Facebook-u, uključujući kriterijume ciljanja za Facebook oglas, da bismo izgradili, dodali, uredili, uticali ili povećali korisničke profile, uključujući profile povezane sa bilo kojim identifikatorom mobilnog uređaja ili drugim jedinstvenim identifikatorom koji identifikuje bilo kog određenog korisnika, pretraživač, računar ili uređaj.

Ne prenosimo nikakve podatke o Facebook oglašavanju (uključujući anonimne, zbirne ili izvedene podatke) nijednoj oglasnoj mreži, razmeni oglasa, posredniku podataka ili drugim uslugama u vezi sa oglašavanjem ili monetizacijom.

Vaše informacije se čuvaju na serveru liste koji isporučuje sadržaj sajta i poruke. Vašim informacijama mogu pristupiti samo oni koji pomažu u upravljanju tim listama kako bi isporučili e-poštu onima koji žele da primaju materijal sa sajta.

Sve poruke ili e-poruke koje Vam šalje Sajt sadrže vezu za odjavu. Možete se odjaviti u bilo kom trenutku sa naše mejling liste klikom na vezu za odjavu koja se nalazi u svakoj komunikaciji koju Vam pošaljemo.

Iako je malo verovatno, ova politika se može promeniti u bilo kom trenutku u skladu sa našim diskrecionim pravom. Ako treba da ažuriramo ovu politiku, objavićemo ažuriranja ove stranice na našoj veb stranici.