STRATEŠKI MENADŽMENT

The Balanced Scorecard

The Balanced Scorecard je jedan od najpriznatijih modela za implementaciju strategije i merenje performansi preduzeća. Razvijen je od strane harvardskih profesora R. Kaplana i D. Nortona. Sastoji se iz četiri perspektive: finansije, odnos sa kupcima, interni procesi, učenje i rast.

Strategija održivosti organizacije

Koja je najbolja strategija održivosti organizacije? Šta je potrebno meriti kako bismo znali da smo na pravom putu? Ovo su neka od pitanja na koje ova obuka daje odgovore. Koncipirana je da kroz praktičan rad polaznici steknu neophodna znanja da formiraju strategiju odživosti organizacije i primene je u praksi.

Business Model Canvas

The Business Model Canvas predstavlja najkorišćeniju metodologiju za razvoj StartUp preduzeća. Obuhvatajući Lean pristup, BMC skraćuje vreme od ideje do finalizacije proizvoda/usluge na tržištu.  Glavni cilj je osposobljavanje korisnika da korsite Business Model Canvas u svakodnevnom radu.

Strateška analiza

Strateška analiza je proces koji podrazumeva istraživanje poslovnog okruženja organizacije u okviru koje deluje. Strateška analiza je neophodna za formulisanje strateškog planiranja za donošenje odluka i neometan rad te organizacije.