AGILNO UPRAVLJANJE

Uvod u agilno upravljanje projektima

Ova obuka je namenjena ljudima koji su ili novi u upravljanju projektima, ili su voljni da poboljšaju svoje veštine. Obuka daje uvid koje su neke od stvarnih prepreka na projektima koje možete očekivati i predložiti rešenje za njihovo prevazilaženje. Osim toga pokazujemo vam kako možete učiniti vašu svakodnevnu rutinu upravljanja projektom zanimljivijom igranjem Agile igara sa timom.

Agilno upravljanje projektima u praksi – SCRUM

Obuka počinje objašnjenjem prelaska sa „waterfall“ na agilan pristup i davanjem pregleda agilnih okvira. Zatim se detaljnije posvećujemo SCRUM-u kao najčešće korišćenom okviru. Objašnjavamo osnove SCRUM-a i elaboriramo uloge i odgovornosti i ceremonije. Na kraju ove obuke, pokazaćemo vam jednu zanimljivu igru koja će vam dati uvid u organizaciju SCRUM tima i funkcionisanje kroz iteracije.

Agilno upravljanje projektima u praksi – napredni SCRUM

Ovom obukom pokazati iz prve ruke šta su glavni izazovi praktikovanja SCRUM-a i kako ih prevazići. Među mnogim praktičnim pitanjima podižemo nivo znanja kako prepoznati potrebu za agilnim pristupom u organizaciji i procesom upravljanja promenama. Kako se pridružiti prvom projektu u Agilnoj organizaciji, kako kreirati mapu proizvoda, šta vam može pomoći u stvaranju boljih proizvoda ili usluga na temelju vrednosti i praktičnom skaliranju Agilnog sa svim njegovim izazovima.