O FSSC 22000

Sistem menadžmenta bezbednošću hrane – FSSC 22000 je standard za bezbednost hrane Globalne inicijative za bezbednost hrane (GFSI). Ovaj standard je zasnovan na standardu ISO 22000 za upravljanje bezbednošću hranom i ISO/TS 22002-1, standardu za prethodno potrebne programe bezbednosti hrane.

Standard FSSC 22000  je primenljiv na organizacije bilo koje veličine ili složenosti. Namenjen je za proveru i sertifikaciju sistema bezbednosti hrane za proizvođače hrane koji proizvode ili prerađuju kvarljive proizvode životinjskog porekla, kvarljive biljne proizvode, proizvode kojima je dug rok trajanja na sobnoj temperaturi kao i hemijske prozvode za proizvodnju hrane.

Primena ovog standarda obezbeđuje organizacijama da na efikasan način upravljaju odgovornostima za bezbednost hrane. Ovim se osigurava zadovoljstvo zahteva kupaca.

Po završetku obuke polaznici će biti u stanju da:

  • Poboljšaju komunikaciju i bezbednost hrane kroz lanac snabdevanja;
  • Identifikuju i kontrolišu opasnosti po bezbednost hrane;
  • Uzimaju u obzir više različitih i specifičnih zahteva korisnika.
  • Snimanje stanja;
  • Definisanje akcionog plana;
  • Sprovođenje akcionog plana;
  • Upravljanje projektom u agilnom okruženju;
  • Sprovođenje internog audita;
  • Obuka zaposlenih;
  • Podrška pri sprovođenju preispitivanja od strane rukovodstva.

Zainteresovani ste za ovu obuku?